Wilt u ook graag uw ervaring delen met ons? Mail gerust uw verhaal en eventueel foto’s naar contact@pelgrimsrouteclarapad.nl. 

Claratraject IX Genemuiden/Kampen gelopen door Tine en Liana

Vandaag met de routeontwerper op pad. We ontmoeten elkaar bij het station en worden naar Genemuiden gebracht. Daar halen we de rugtas met het livre d’or op. Bij de Toerist Info krijgen we een stempel en kopen we een kopje koffie, voor een “vooroorlogse ”prijs. De dag begint goed.

We lopen een stukje door Genemuiden en dan gaat het richting het Zwarte Meer. Wat volgt zijn prachtige grasdijken, af en toe vol met schapen,  libellen en  muggen, maar die laatsten steken niet. Mooie uitzichten over het water, het is genieten.

Na 8 kilometer kunnen we bij een zorgboerderij weer aan de koffie met wat lekkers, door de deelnemers zelf gemaakt.

Bij de volgende dijk met hoog gras gaan we op de weg lopen, dat kan want het is hier toch bijna uitgestorven.

Aan het eind van de dijk moeten we er toch aan geloven en keren terug in de “beschaving”. We kunnen een prachtige picknickbank niet weerstaan en kletsen gezellig met een aantal fietsers. We lopen op een paralelweg, maar die ligt verzonken langs de dijk, dus weinig last van het verkeerslawaai. In Grafhorst bewonderen we de mooie huizen en dan zijn we zo weer in IJsselmuiden. Nog een praatje op de begraafplaats en we zijn weer bij het station.

Koffie/Stempeladres:

-Stichting ’t Olde Staduus
Havenplein 1
8281 EV Genemuiden

-Zorgboerderij de Pieperhoeve
Slaperdijkweg 1
8281 PL Genemuiden (Overijssel)

Clarapad gefietst door Toos en Gérard 2-7-2022

We hebben vorige week het clarapad gefietst in 6 dagen van maandag tot zaterdag. Het was een mooie fietsroute. Soms reden we weleens verkeerd. In totaal hebben we 428km gefietst. In Groningen zijn we de route gestart. Het was voor ons een prachtige tocht. We hebben nog aangebeld bij het Claraklooster om daar een Westland bedevaart kaars af te geven. Dat was een bijzonder gevoel en zuster Paula was er blij mee.